Держпродспоживслужба впровадила нову систему захисту документів.📄 Відтепер кожен експертний висновок та Звіт про результати досліджень має унікальний QR-код, який є надійним інструментом захисту, що фактично унеможливлює фальсифікацію документів (ℹ️Підробка документів...
Продовжуючи серію навчальних занять навчальної програми “Лабораторна діагностика”, розпочатих учора у вірусологічному відділі, сьогодні студенти третього курсу біологічного факультету, під керівництвом старшого викладача кафедри гістології та медичної...
Сьогодні на базі вірусологічного відділу Волинської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в межах навчальної програми спеціальностей “Лабораторна діагностика” та “Біологія” відбулося заняття студентів Волинського національного...
В рамках меморандуму про співпрацю між Волинською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби та відокремленим структурним підрозділом “Рожищенський фаховий коледж ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького” для студентів 3-4 курсів спеціальності «Ветеринарна...
Європейські країни повідомляють про загострення епізоотичної ситуації через спалахи високопатогенного грипу птиці. Це ще раз підкреслює важливість дотримання заходів біобезпеки на кожному птахогосподарстві. Грип птиці – гостра контагіозна вірусна інфекція птахів, яка...
Наш колега, провідний лікар хімік-токсиколог Андрій Матвієнко, брав участь у дводенному семінарі-тренінгу на тему “Сучасні методологічні підходи до хіміко-аналітичних методів випробувань. Валідаційні дані при визначенні токсичних елементів у харчових продуктах,...
Провідний лікар ветеринарної медицини Волинської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Ольга МАРЧУК пройшла підвищення кваліфікації на базі Навчального центру Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та...
У хіміко-токсикологічному відділі встановлено сучасне обладнання — високоефективний рідинний хроматограф (ВЕРХ). ℹ Це сучасний аналітичний прилад, що забезпечує надзвичайну точність у визначенні навіть найменших кількостей небезпечних речовин.За допомогою приладу...
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Держпродспоживслужба продовжують розповідати маленьким українцям про продовольчу безпеку.Сьогодні у Міжнародний день продовольства розглянемо що кожен може зробити свій внесок у покращення виробництва,...
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Держпродспоживслужба продовжують розповідати маленьким українцям про продовольчу безпеку напередодні Міжнародного дня продовольства.Сьогодні розглянемо що кожен може зробити свій внесок у покращення...
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Держпродспоживслужба продовжують розповідати маленьким українцям про продовольчу безпеку напередодні Міжнародного дня продовольства.Одним із наслідків зміни клімату є опустелювання. Це процес, коли земля...
16 жовтня – Міжнародний день продовольства. До цього дня Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Держпродспоживслужба розповідають про важливість продовольчої безпеки: як боротися з голодом та забезпечити людей якісними й безпечними...
1 жовтня — особливий день для нашої держави. Сьогодні ми вшановуємо мужність, самопожертву та незламність усіх, хто боронить Україну. Це день тих, хто сьогодні на фронті виборює свободу, і тих, хто у різні часи нашої історії відстоював право українського народу жити у...
Щороку 28 вересня світ говорить про хворобу, яка небезпечна для життя людей і тварин — сказ. Цей день започаткував у 2007 році Глобальний альянс з контролю сказу, аби нагадати: хвороба цілком попереджувана, якщо діяти вчасно. Сьогодні розповідаємо 5 ключових фактів...
Що таке лептоспіроз?Це небезпечна інфекція, спільна для тварин і людей, що викликається бактеріями Leptospira. ❗ Викликає ураження печінки й нирок, розлади відтворення у тварин та становить серйозну загрозу для здоров’я людини. Передається:💧 через воду, корми чи...
☢️ Радіація — невидима, але реальна загроза. Знаючи більше про неї, маємо більше можливостей себе захистити.Щоденно купуючи продукти у магазині або на ринку, ми звертаємо свою увагу на зовнішній вигляд та ціну продуктів, а ця інформація жодним чином не говорить про...
28–29 серпня 2025 року директор Волинської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Володимир Коцюбинський взяв участь у стартовій конференції Програми співробітництва Interreg Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine HUSKROUA/23/R/2 /011 «PROTECT» –...
Міфи та реальність про сальмонелу🧫Однією з небезпечних кишкових інфекцій є сальмонельоз – гостре інфекційне захворювання, збудником якого є патогенні мікроорганізми -сальмонели🦠, що потрапляють в організм через продукти🍲, воду🫗 або брудні руки👐🏻. Найчастіше...
ПЕСТИЦИДИ (лат. pestis — зараза + cido — вбиваю) або отрутохімікати — хімічні речовини, що застосовуються у господарстві з метою боротьби з різноманітними шкідниками сільськогосподарських культур та продуктів, а також підвищення врожайності сільськогосподарських...
24 серпня – це не лише дата в календарі. Це день, коли кожен із нас відчуває гордість за свою країну, її історію та незламний дух народу.Незалежність – це наша спільна цінність, здобута поколіннями, і велика відповідальність перед майбутнім. Колектив Волинської...
23 серпня ми вшановуємо один із головних символів нашої державності — синьо-жовтий прапор. Він уособлює багатовікову боротьбу українців за свободу, нашу мужність і прагнення до миру. Синій і жовтий кольори — це не лише небо та пшеничні лани. Це знак гідності, сили та...
Радіацію не можна побачити і відчути на смак. Внаслідок аварії на ЧАЕС забруднені довгоживучими радіонуклідами цезію-137 та стронцію-90 території України дотепер зберігають небезпеку, що пов’язана з внутрішнім опроміненням внаслідок споживання харчових...
Волинська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби продовжує допомаги Збройним силам України для ефективного, якісного протистояння та витіснення агресора з території держави. Відповідно до звернення військової частини А4576 Міністерства оборони України,...
Колектив Волинської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби за ініціативи Президента України Володимир Зеленський та за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергій Ткачук приєдналися до вшанування загиблих воїнів, які полягли за Волю та Незалежність...
Заходи з лабораторної біологічної безпеки та біологічного захисту є важливою складовою лабораторних практик, які спрямовані на захист здоров’я та життя працівників лабораторій, безпеку суспільства, здоров’я та благополуччя тварин...
З настанням продажу сезонних овочів та фруктів створюються сприятливі умови для розмноження хвороботворних мікроорганізмів, що призводить до значного зростання захворюваності населення на кишкові інфекції. Найчастіше фактором зараження стають брудні овочі, фрукти та...
Серія практичних занять для студентів спеціальностей «Лабораторна діагностика» та “Біологія” Волинського національного університету імені Лесі Українки триває. Студенти третього курсу, під керівництвом старшого викладача кафедри гістології та медичної...
Останні коментарі