З настанням продажу сезонних овочів та фруктів створюються сприятливі умови для розмноження хвороботворних мікроорганізмів, що призводить до значного зростання захворюваності населення на кишкові інфекції. Найчастіше фактором зараження стають брудні овочі, фрукти та ягоди.

Кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Збудники локалізуються головним чином в слизовій кишківника, викликають запальні процеси й отруєння організму токсинами, що утворилися в кишківнику.

Найпоширеніші симптоми кишкових інфекцій — слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. Щоб уберегтись від харчових отруєнь та кишкових інфекцій потрібно дотримуватись декількох важливих правил:

– мити руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу;

– мити руки після відвідування туалету;

– використовувати чисту або очищену воду;

– усі овочі, фрукти та ягоди перед вживанням слід ретельно промити проточною водою;

-обирати свіжі та незіпсовані фрукти та овочі.

Мийте фрукти і овочі та будьте здорові!